O nás

Kdo jsme?

V hlavě snad každého kuchaře, který skutečně miluje svou práci, se určitě nejednou zrodil nápad otevřít si vlastní podnik, vařit v něm podle sebe a sdílet svou lásku k jídlu s ostatními lidmi.

Tento plán bohužel často ztroskotá, pokud člověk nenajde toho správného parťáka s kuchařskými zkušenostmi nebo kvůli nedostatku finančních prostředků. Stačí však změnit prostředí, ovzduší, zkrátka přestěhovat se do jiného, většího města, a dveře, které byly dosud z různých důvodů zavřené, se rázem otevřou dokořán s nabídkou nových možností. A známostí.

Tak jsme se my, Lukrécia a Martin, poznali. Jako kolegové v sushi baru jsme zjistili, že máme stejný sen a k jeho naplnění nás krok za krokem dovede společná vášeň pro jídlo, zkušenosti, které si navzájem můžeme předat a posunou nás dále, a potřebná dávka cílevědomosti. Našim společným cílem je dát lidem kvalitní, čerstvé a chutné jídlo, naučit je o sushi něco víc než jen jak jíst hůlkami, povídat si s nimi, poradit jim, vytvořit přátelskou a rodinnou atmosféru.

Po několika měsících společné práce, vzájemného obohacování se a sbírání dalších nových zkušeností jsme zjistili, že pokud spojíme naše know-how a kamarády s různými schopnostmi a ochotou pomoct, dokážeme tvořit pod vlastní značkou. A tak vznikla Konoha.

 

 

Lukrécia

Připravovat jídlo, které jsem sama ještě nikdy nejedla? Dostatečná výzva na to, abych ji přijala! Školení, volné ruce při zařizování kuchyně, objednávání surovin, vymýšlení menu a následný post šéfkuchařky v Oyshi sushi and saké bare, mi do života daly mnoho zkušeností a vědomostí o tom, jak dělat věci správně. Kuchařské know-how, ale i znalosti o vedení týmu a obsluhování a komunikace se zákazníky mě přesvědčily, že toto je pole, na němž se chci pohybovat, kde se budu moci realizovat, tvořit a spojovat tradice s novými nápady.

 

 

Martin

Praxe v cateringových službách, ale i chutě a vůně nových jídel mě přivedly k tomu, abych vyzkoušel i přípravu sushi, a právě v jeho přípravě jsem se našel. Barvy, detaily a preciznost japonské kuchyně mě přesvědčily o tom, že toto je obor, v němž chci zůstat, a sushi bude mým cílem i v budoucnosti. Na sushimastera v Momo sushi jsem se vypracoval za rok a za pohyblivým pásem se sushi talířky jste mě mohli vídat téměř dva další roky. Po malé přestávce jsem začal pracovat v Sushi Ya, kde jsem fungoval samostatně jako kuchař i sushimaster a zároveň jsem zaučoval další kolegy.